Concept
Een voedingsadvies is een beschrijving van voeding voor de patiënt, die aan specifieke
eisen moet voldoen in verband met de gezondheidstoestand van de patiënt. Allergieën
en overgevoeligheden of kauw- en slikproblemen kunnen aanleiding zijn voor speciale
voeding.
Purpose
Het vastleggen en communiceren van het voedingsadvies geeft inzicht in beleid ten
aanzien van de voeding. Indien deze informatie niet beschikbaar is, kan dit tot onveilige
situaties voor de patiënt leiden. Zeker bij overplaatsing is het van belang dat het voedingsadvies meegegeven wordt.
Example Instances
Revision History
Publicatieversie 1.0
(01-07-2015)
Publicatieversie 3.0 (01-05-2016) Bevat: ZIB-453
Publicatieversie 3.1 (04-09-2017) Bevat: ZIB-530, ZIB-549, ZIB-569.
Publicatieversie 3.2 (06-07-2019) Bevat: ZIB-707.
|